9 września, 2021

Ośrodek Wypoczynkowy w Pogorzelicy na dzień 23.08.2021 r.

Prace budowlane w naszym Ośrodku Wypoczynkowym w Pogorzelicy na dzień 23.08.2021 r. stoją w miejscu. Na placu budowy wydaje się, że od długiego czasu nikogo nie było. No chyba, że przechodnie, którzy także dziwią się tym, co tam się dzieje? Starych domków już dawno nie ma. Wystają jakieś konstrukcje z ziemi i co dalej ?

Można mieć wątpliwości, co do tego,  czy termin listopadowy 2021 na oddanie OW Pogorzelica US będzie dotrzymany. I co dalej ? Jak na razie, pytanie pozostaje bez odpowiedzi, ale jest jak najbardziej zasadne – już choćby z punktu widzenia możliwości wypoczynku pracowników US w przyszłym roku, tj. w sezonie 2022.

Rozmowy i negocjacje związków zawodowych działających w US, w tym NSZZ Solidarność US w sprawie modernizacji OW trwały z małymi przerwami prawie osiem lat. Oby także tyle nie trwały prace budowlane.